Het Perspectief op Facebook Twitter Youtube RSS-feed Dokeos

Frans - Algemene informatie  

Share

 

Toelatingsproeven:

Wil je meteen starten met een hoger niveau, maar beschik je niet over een geldig studieattest om dat te rechtvaardigen? Dan kan je een toelatingsproef afleggen. Op basis van een schriftelijke test en een kort gesprek met een lesgever wordt je niveau meteen bepaald en kan je aansluitend inschrijven op het secretariaat. Er is nog een test op maandag 29 september en donderdag 1 oktober , vrijblijvend tussen 16u30 en 19u30 (indien u dezelfde dag nog wenst in te schrijven ten laatste starten om 19u)

 

Frans

Meer dan 100 miljoen mensen beschouwen het Frans als hun moedertaal. Frankrijk en Canada huisvesten de meeste van deze mensen. Ons tweetalig land vereist willens nillens heel vaak een degelijke kennis van het Frans. Op de werkvloer, op uitstap in Brussel of Wallonië, aan de telefoon in de media… Dagelijks komt ieder van ons in contact met wat sommigen de taal van de liefde durven te noemen.
Onze lesgevers delen met plezier een deel van die liefde voor het Frans met elk van jullie. Soyez les bienvenus!

 

être

Je t'aime non seulement pour ce que tu es mais pour ce que je suis quand nous sommes ensemble.

- Roy Croft -


Un bon repas doit commencer par la faim. Wij hopen dat we hiermee uw honger naar de Franse taal hebben aangewakkerd…

Frans leren? Mieux vaut tard que jamais!


De verschillende niveaus

Het Perspectief biedt 9 niveaus Frans aan, verdeeld over 4 richtgraden. Daarnaast kan je een opleiding Professioneel Bedrijfsgericht Frans volgen op niveau 6.


Juridisch Frans

De module ‘Juridisch Frans’ binnen de opleiding Rechtspraktijk is een talencursus die zich richt tot wie zich in zijn werkomgeving zich vlot wil kunnen uitdrukken in de Franse juridische omgangstaal. Dit is dus geen cursus Recht in het Frans. Deze cursus is erkend door de Orde van Vlaamse Balies. Aan advocaten die op HP Juridisch Frans volgen, worden 32 juridische punten toegekend in het kader van verplichte permanente vorming.

Meer info over de inhoud, data en inschrijvingen.