Het Perspectief op Facebook Twitter Youtube RSS-feed Dokeos

Portugees - Algemene informatie   

Share

 

De inschrijvingen voor het tweede semester werden definitief afgesloten. Vanaf 20 juni verschijnt de programmatie voor het schooljaar 2016-2017. Laat alvast uw interesse blijken in één van onze 16 vreemde talen via mail. Onze administratie schrijft je rond 20 juni aan met alle praktisch info over inschrijvingen, lesmomenten,... 

Toelatingsproeven:

 

Wil je meteen starten met een hoger niveau, maar beschik je niet over een geldig studieattest om dat te rechtvaardigen? Dan kan je een toelatingsproef maken. Op basis van een schriftelijke test en een kort gesprek met een lesgever wordt je niveau meteen bepaald en kan je aansluitend inschrijven op het secretariaat. De testen worden georganiseerd op volgende momenten: (Inschrijven voor zo'n test hoeft niet, kom gewoon langs tussen de vermelde uren.)

Er zijn geen aparte momenten meer voorzien voor niveautesten. Maak een afspraak via info@hetperspectief.net 

 

Pele de Galinha, dat is Portugees voor Kippenvel…Portugees is een Romaanse wereldtaal die wordt gesproken door meer dan 200 miljoen mensen. De taal wordt gesproken in Portugal en Brazilië, dat wist u ongetwijfeld al. Maar ook in Angola, Guinee-Bissau, Sao Tomé, Principe, Oost-Timor, Kaapverdië en Mozambique om er een paar te noemen.

Het Portugees van Brazilië wijkt lichtjes af van het Portugees van Portugal Dit komt door een spellinghervorming (het Acordo Ortográfico uit 1990, gewijzigd in 1998). Wij focussen ons op het Portugees zoals het in Portugal gangbaar is, maar met die kennis kan u, ondanks de verschillen zeker en vast ook terecht in Brazilië.

Ao bom varão, terras alheias pátria são.

Greatmind think alike of: vele geniën één gedachte

Dus als wij je op geniale gedachten hebben gebracht, surf dan vooral even doorheen ons ruim aanbod.