Het Perspectief op Facebook Twitter Youtube RSS-feed Dokeos

Portugees - Algemene informatie   

Share

 

Infodagen 2014-2015: Proeflessen en info bij onze lesgevers

Twijfel je nog of Portugees wel iets voor jou is? Laat je dan overtuigen door onze lesgever en woon een gratis proefles bij tijdens onze infoweek Talen. Vrije toegang. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Data proeflessen Portugees:

Maandag 1 en dinsdag 2 september 2014 van 18u15 tot 19u15.

Info bij onze lesgevers Portugees:

Maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 september van 16u30 tot 19u30..

Toelatingsproeven:

Wil je meteen starten met een hoger niveau, maar beschik je niet over een geldig studieattest om dat te rechtvaardigen? Dan kan je een toelatingsproef maken. Voor zo’n test hoef je niet in te schrijven. Je komt gewoon vrij langs op de momenten waarop een test wordt ingericht. Op basis van een schriftelijke test en een kort gesprek met een lesgever wordt je niveau meteen bepaald en kan je aansluitend inschrijven op het secretariaat.

Data toelatingsproeven Portugees:

Maandag 1, Dinsdag 2 en woensdag 3 september 2014 tussen 16u30 en 19u30

 

 

Pele de Galinha, dat is Portugees voor Kippenvel…Portugees is een Romaanse wereldtaal die wordt gesproken door meer dan 200 miljoen mensen. De taal wordt gesproken in Portugal en Brazilië, dat wist u ongetwijfeld al. Maar ook in Angola, Guinee-Bissau, Sao Tomé, Principe, Oost-Timor, Kaapverdië en Mozambique om er een paar te noemen.

Het Portugees van Brazilië wijkt lichtjes af van het Portugees van Portugal Dit komt door een spellinghervorming (het Acordo Ortográfico uit 1990, gewijzigd in 1998). Wij focussen ons op het Portugees zoals het in Portugal gangbaar is, maar met die kennis kan u, ondanks de verschillen zeker en vast ook terecht in Brazilië.

Ao bom varão, terras alheias pátria são.

Greatmind think alike of: vele geniën één gedachte

Dus als wij je op geniale gedachten hebben gebracht, surf dan vooral even doorheen ons ruim aanbod.