Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Voordelen als cursist

Goedkope software

Gratis Microsoft Office 2016 downloaden

Sinds 2016 wordt de educatieve versie van Office 365 aangeboden aan cursisten van Het Perspectief PCVO. Hierdoor kan je gratis Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, …) downloaden en krijg je 1 TB aan opslagruimte op OneDrive. Via je logingegevens op ons E-Portaal krijg je toegang tot deze service.

Adobe Creative Cloud

De provincie wenst tegen een goedkope prijs legale software voor thuisgebruik aan te bieden aan haar cursisten, leerlingen, en leerkrachten en medewerkers van het provinciaal onderwijs. Daartoe werden de nodige overeenkomsten afgesloten. De volgende software kan door cursisten, leerlingen en medewerkers binnen deze overeenkomst worden besteld:

Voor slechts €64,99 kan je als cursist van onze school gedurende één jaar gebruik maken van een licentie Adobe Creatieve Cloud. Vraag je pakket aan

 

Goedkope abonnementen op kranten en tijdschriften

Geniet van voordelen en kortingen tot wel 81 procent dankzij 4UCampus.
Ontdek het aanbod waar je als cursist kunt van genieten

Kinderbijslag

Sommige overheden, zoals de dienst voor kinderbijslag, hanteren in het kader van hun regelgeving andere criteria om iemand als student te beschouwen. Zo houden zij rekening met de intensiteit waarmee cursisten een opleiding volgen. Cursisten die meer dan 17 uur per week les volgen in het volwassenenonderwijs, worden in het kader van de regelgeving over kinderbijslag ook beschouwd als studenten. Je kan verschillende cursussen combineren om aan het totaal van 17 uur per week te komen.

Meer informatie over het statuut van cursist/student in verband met kinderbijslag