Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

! VANAF SEPTEMBER 2019 WORDEN DE GRADUAATSOPLEIDINGEN (HBO5) HERVORMD EN AANGEBODEN DOOR DE HOGESCHOLEN.

Graduaat Boekhouden wordt graduaat in de Accounting administration. Heb je op 1 september 2019 minstens 1/3 van de lestijden van de huidige (oude) opleiding met succes afgewerkt, dan kan je de opleiding in een overgangsperiode (tot 2021) afwerken in de huidige structuur, weliswaar aan de hogeschool.

Voor wie is deze opleiding?

Voor wie al in de boekhoudkundige en financiële sector werkt, maar zich wil bij- of omscholen om een hoger diploma te behalen.
Voor wie na het secundair onderwijs een HBO5-diploma Boekhouden wil behalen.
Voor wie één of meer modules wil volgen om zich bij te scholen of te specialiseren.
Voor wie een HBO5-diploma wil behalen als opstap naar een professionele bachelor. Met een HBO5- diploma op zak kan je een aanvullingstraject volgen waardoor je alsnog het diploma van professionele bachelor behaalt. Lees meer over het aanvullingstraject.

Wat leer je in deze opleiding?

In verschillende modules leer je de administratie en de boekhouding van een bedrijf verzorgen. Als toekomstig adviseur van het management leer je de onderneming op organisatorisch, economisch en financieel vlak mee in goede banen te leiden. Meteen een perfecte basis om aan de slag te gaan bij een bedrijf, bank of boekhoudkantoor.

Nieuw! Vanaf 2016-17 kan je de volledige opleiding boekhouden afwerken in 2 schooljaren. Spreiden over een langere periode blijft mogelijk. De opleiding boekhouden wordt aangeboden via gecombineerd onderwijs, deels via afstandsonderwijs, deels via contactonderwijs op zaterdag. Ideaal dus om te combineren met een job tijdens de week. Na het succesvol beëindigen van de opleiding ontvang je een graduaatsdiploma. Kies je voor de modulaire opleiding, dan ontvang je een of meer deelattesten voor specifieke modules. Werkplekleren in een virtueel boekhoudkantoor levert praktijkgerichte lessen op met vakoverschrijdende opdrachten en cases.

Voorkennis

Om te kunnen instappen beschik je over een diploma secundair onderwijs of slaag je voor een toelatingsproef.
Ben je een kandidaat met een buitenlands diploma, dan leg je een gelijkwaardige verklaring van je diploma voor. Als je buitenlands diploma niet gelijkwaardig verklaard is door NARIC, kan je pas instappen als je slaagt voor een toelatingsproef.

Vrijstellingen

Heb je al een diploma? Heb je al (een deel van een) andere opleiding afgewerkt? Heb je al bepaalde competenties verworven op basis van beroepservaring? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen.
Lees meer over vrijstellingen:
EVC (Eerder verworven Competenties)
EVK (Eerder verworven Kwalificaties).

Download het aanvraagformulier:
Aanvraagformulier EVC (Eerder verworven Competenties)
Aanvraagformulier EVK (Eerder verworven Kwalificaties).

Inschrijven

Een intakegesprek is noodzakelijk. Maak hiervoor een afspraak via
Breng een kopie van je hoogst behaalde diploma mee.

Graag meer info? Dan ben je ook van harte welkom op onze infosessie.

 

Aanbod

Binnenkort verschijnt het aanbod van het schooljaar 2020-2021.
Registreer nu je al op onze wachtlijst en wij brengen je op de hoogte bij het nieuw startmoment.