Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Face- en bodypaint, kindergrime

‘Paint the face and body like a king or queen.’

Ben je een topper in creativiteit? Bruis je van energie en wil je aan de slag met penseel en airbrush? Zie je een job in de reclamewereld zitten? Dan is deze opleiding Face- en bodypainting zeker jouw ding. De opleiding biedt je alle perspectieven. Na het aanleren van de basis- en uitdiepingstechnieken, kan je je tijdens de lessen volledig uitleven en je fantasie de vrije loop laten.

Voor wie is deze cursus?

Voor wie geen blijf weet met zijn creativiteit en artistiek aan de slag wil met penseel en airbrush

Wat leer je in de cursus?

In deze cursus start je met de module facepaint. Heb je dit succesvol beëindigd dan kan je door naar bodypaint.

In beide modules leer je hoe je een werkplan opstelt om decoratieve make-up op het gelaat/lichaam aan te brengen, steeds aangepast aan het medium (fotoshoot, optredens, reclame,…). Je leert hoe je face- en bodypaintingmotieven ontwerpt en uitvoert. Daarbij baseer je je op je kennis van cosmetische producten, studie van het gelaat, materialen, belichting en kleurenleer. Je verneemt ook hoe je omgaat met tijdsdruk, stress en wijzigende omstandigheden.

Tijdens de module kindergrime leer je heel specifieke technieken en ontwerpen om de allerkleinsten gelukkig te maken. Verruim jouw aanbod als make-up artist op feestjes, evenementen, babyborrels,… door het volgen van deze cursus.

Voorkennis?

  • Kindergrime : geen voorkennis vereist
  • Facepaint : geen voorkennis vereist
  • Bodypaint: beschikken over het deelcertificaat van facepaint

Ons aanbod?