Voor heel wat cursussen en opleidingen kan je je online inschrijven.
Deze kan je herkennen aan de link ‘Schrijf nu in’ in het cursusoverzicht. Hieronder zie je een voorbeeld:
Als er in de kolom ‘Info’ in bovenstaand cursusoverzicht niets staat betekent dit dat je voor deze cursus enkel kan inschrijven via het secretariaat. Of in het geval de cursus doorgaat in een lokaal dienstencentrum enkel ter plaatse.
Online inschrijven, gebeurt in een beveiligde webomgeving, waarbij ook online betalen is geïntegreerd. Een éénmalige registratie is verplicht! Na registratie kan je probleemloos online inschrijven op de beveiligde webomgeving, via de link ‘Schrijf nu in’ in het cursusoverzicht. Op dit moment is het alleen mogelijk om te betalen met bancontact bij een online inschrijving. Geen creditcard.
Ondervind je problemen? Neem dan contact op met ons via en voeg een printscreen van je probleem toe aan je bericht.
Het online inschrijven gebeurt op basis van het rijksregisternummer. Volgde je niet lang geleden nog een cursus bij ons, kijk dan op je vorig inschrijvingsbewijs om je BISNR te achterhalen waar je je tevens kan mee online inschrijven of neem contact op met ons via
Openingsuren
Bekijk de openingsuren van de secretariaten
Wat breng je mee bij inschrijving op het secretariaat?
Breng bij je inschrijving een geldige identiteitskaart mee en eventuele vrijstellingsattesten.
Vergeet niet je hoogstbehaalde diploma mee te brengen naar de inschrijving. Wie voor een eerste jaar vreemde talen inschrijft hoeft geen diploma’s mee te brengen.
Uit veiligheidsoverwegingen vragen we om enkel met bancontact of creditcard te betalen of met opleidingscheques voor de opleidingen die in aanmerking komen voor gebruik van opleidingscheques.
Toelatingsvoorwaarden SO (Secundair Onderwijs)
Wie 16 jaar wordt tijdens het schooljaar van inschrijving kan een opleiding volgen. Als je 15 jaar bent en 2 jaar secundair onderwijs met vrucht achter de rug hebt, word je ook toegelaten.
Om tot de beginnerscursus of -module toegelaten te worden, moet je enkel voldoen aan de hoger vernoemde leeftijdsvoorwaarden tenzij er een bepaalde specifieke voorkennis is vereist (bijvoorbeeld bij sommige informaticavakken).
Je wordt tot een vervolgjaar of -module toegelaten als je:
Opgelet:
BEV & VOV
Ben je voor minstens 50% tewerkgesteld in de privésector in het Vlaams Gewest? Wil je een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgen? Dan kan je per schooljaar tot 125 uren Vlaams Opleidingsverlof (VOV) aanvragen.
Meer lezen over Vlaams opleidingsverlof
Opleidingscheques
Ben je een werknemer of interimkracht, woon je in Vlaanderen of in het Brussels gewest, en voldoe je aan de vereisten opgelegd door het ministerie van Onderwijs? Dan kan je gebruik maken van de opleidingscheques van de Vlaamse overheid. Hiermee bespaar je 50% op je inschrijvingsgeld.
Meer lezen over opleidingscheques
Vrijstellingen
Onder bepaalde voorwaarden kan je als cursist volledig of gedeeltelijk vrijgesteld worden van betaling van het inschrijvingsgeld.
Meer lezen over de vrijstelling van het inschrijvingsgeld
KMO portefeuille
Ben je zaakvoerder van een KMO, beoefenaar van een vrij beroep of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Hierdoor kan je tot 40% korting krijgen op onze opleidingen.
Meer lezen over de KMO portefeuille