Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Voor wie is deze opleiding?

Doe je graag huishoudelijk werk? Wil je mensen helpen bij allerlei dagelijkse activiteiten? Hou je van afwisseling in je job? Kan je goed plannen en organiseren? Dan is de opleiding huishoudhulp geknipt voor jou!

Voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen basiskennis nodig.

Voorwaarde om te starten

Om te starten met de opleiding huishoudhulp moet je minstens 18 jaar zijn.

Duur & frequentie

De opleiding duurt 7 maanden (480 lestijden) en bestaat uit volgende modules:

  • Wassen en strijken (40 lestijden)
  • Verstellen (40 lestijden)
  • Schoonmaken (120 lestijden)
  • Basis koken (80 lestijden)
  • Aangepast koken (80 lestijden)
  • Dagelijkse activiteiten als huishoudhulp (40 lestijden)
  • Stage -en werkplekleren (80 lestijden)

Wat leer je in de opleiding?

Wassen en strijken

40 lestijden

In deze module leer je de juiste technieken om kledij te wassen en te strijken. Je leert deze taken zelfstandig, snel en correct uitvoeren volgens de vraag van de klant.

Verstellen

40 lestijden

In deze module leer je om klein verstelwerk te doen. Je leert bijvoorbeeld wat de beste manier is om een knoop aan te naaien of een broek te verkorten.

Schoonmaken

120 lestijden

In deze module leer je zelfstandig schoonmaken. Je houdt daarbij rekening met de omstandigheden waarin je schoonmaakt: dagelijks of wekelijks, droge en vochtige ruimten,… Je leert verschillende technieken toepassen en materialen correct gebruiken. Na deze module weet jij met welke producten je een tegelvloer best dweilt, kan je een parketvloer correct schoonmaken, en weet je met welk middel je een keuken vetvrij kunt maken.

Basis koken

80 lestijden

In deze module leer je de basis van het koken. Je leert de nodige materialen en producten kennen en bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken. Je leert koken met seizoensgebonden producten, en leert ook hoe je voeding veilig kunt bewaren. Na deze module heeft het maken van een béchamelsaus voor jou geen geheimen meer!

Aangepast koken

80 lestijden

In deze module leer je hoe je een gezonde en lekkere maaltijd kunt bereiden, die past binnen het dieet van je klant. Je leert koken voor o.a. een vetarm, zoutarm, diabetes- en glutenvrij dieet, maar ook vegetarisch koken en recepten uit de wereldkeuken komen aan bod in deze lessen.”

Dagelijkse activiteiten als huishoudhulp

40 lestijden

In deze module leer je hoe je je klant kunt helpen bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, kinderen opvangen, dieren en planten verzorgen. Je leert hoe je best overlegt met je klant, hoe je afspraken kunt maken. Bedoeling is dat je aan het eind van deze module al deze verschillende taken kunt uitvoeren en combineren, rekening houdend met de wensen van je klant.

Werkplekleren

80 lestijden

In deze module leer je de aangeleerde technieken uit de verschillende modules toepassen in de praktijk. Je loopt stage als huishoudhulp bij een klant. Dit gebeurt steeds onder toezicht van een begeleider.

 

Bekijk een filmpje met alle info over de opleiding huishoudhulp

 

 
Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, interessante tips en weetjes uit Het Perspectief.
Neen bedankt
Je kan je op elk moment weer afmelden door te klikken op 'uitschrijven' onderaan elke nieuwsbrief.
Lees onze privacyverklaring
Mis niks. Meld je vandaag nog aan.
×
×