Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Inleiding programmeren

Programmeertechnieken & basisfunctionaliteiten

Voor wie is deze cursus?

De cursus ‘Inleiding programmeren’ is bestemd voor wie aan de slag wil met programmeren en wil ontdekken hoe een eenvoudig softwareprogramma wordt opgebouwd.
Als voorbeeldtaal is er gekozen voor Python.

Python is een van de populairste programmeertalen van dit moment. Je vindt deze taal in verschillende sectoren: bij het maken van websites (Django), bij het tekenen in 3D (Blender), bij onderzoek naar Artificiële Intelligentie (Tensorflow), bij data-analyse (numpy, matplotlib),…
Wie met Python leert programmeren zorgt ervoor dat hij up-to-date is én is klaar voor de toekomst.

Voorkennis

Je kan starten met deze opleiding als je beschikt over een basiskennis computer (= inhoud van de basismodules pc-initiatie en pc-internet)

Wat leer je in deze cursus?

We leren hoe we gebruik kunnen maken van variabelen en types, en hoe we omspringen met lijsten en teksten (strings). We overlopen de verschillende sturingen (loops, condities, oproepen van functies). En om alles beter te organiseren maken we ook tijd voor de classes, objecten, modules en packages.

Het geheel wordt op praktische wijze aangeleerd aan de hand van voorbeelden en uitdagingen voor iedereen.
In deze module verwerf je inzicht in de onderliggende werking van een programma. Je maakt kennis met de basisprincipes van het programmeren en leert deze in eenvoudige contexten toepassen.

Na het volgen van deze cursus beschik je over de kennis en vaardigheden om vlot en zelfstandig de basisprincipes van het gestructureerd programmeren toe te passen en kan je eenvoudige programmeerproblemen oplossen.

Na het succesvol beëindigen van de module ‘inleiding programmeren’  kan je de vervolgcursus ‘Java 1’ volgen.

Deze opleiding vormt ook een onderdeel van de diplomagerichte opleiding ‘ICT programmeren’. Deze kan in combinatie met de modules van Aanvullende Algemene Vorming leiden tot het diploma ICT programmeren. Bekijk het leertraject van de opleiding ICT programmeren.

 

Aanbod

 DagInfoStartEindeLocatieUurPrijs
 DoSchrijf nu in10/09/2029/10/20GENT - Henleykaai18.10 - 21.3060
 DoSchrijf nu in10/09/2029/10/20GENT - Henleykaai18.10 - 21.3060