Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Java 1

Ga voor een degelijke basiskennis

Voor wie is deze cursus?

De cursus  ‘Java 1’ is bestemd voor wie aan de hand van vele oefeningen de elementaire taalconstructies van Java  en de elementaire object georiënteerde (OO) concepten onder de knie wil krijgen.  Aanvankelijk worden console applicaties gemaakt maar vrij snel worden de oefeningen in een aantrekkelijke grafische interface opgelost. Dit is een logisch vervolg op de cursus ‘Inleiding programmeren‘.

Wat leer je in deze cursus?

Na het volgen van de cursus kan je aan de slag met Java expressies, keuze- en herhalingsopdrachten en zijn de begrippen datatypes en arrays duidelijk. Ook beheers je het werken met object georiënteerde (OO) concepten zoals klasse, object, methodes en eigenschappen.

Duur & frequentie

60 lestijden waarvan er 40 in contact gegeven worden en in die periode ook 20 lestijden extra afstand voorzien worden.

Voorkennis

Je kan starten met deze opleiding als je beschikt over een basiskennis computer (= inhoud van de basismodules pc-initiatie en pc-internet).

Meer weten

De cursus ‘Java 1’ vormt ook een onderdeel van de diplomagerichte opleiding ‘ICT programmeren’. Wil je graag ook een diploma secundair onderwijs behalen? Deze opleiding kan gecombineerd worden met de modules van Aanvullende Algemene Vorming en leidt zo tot het diploma ICT programmeren. Bekijk het leertraject van de opleiding ICT programmeren.

Aanbod

 DagInfoStartEindeLocatieUurPrijs
 DoSchrijf nu in12/11/2004/02/21GENT - Henleykaai18.10 - 21.2090

 • Infosessie

  Twijfel je nog welke ICT-cursus best bij jou past? Ontdek onze infosessies.

 • Hoe kan je inschrijven?

  Online inschrijven of op het secretariaat? Lees hier hoe je dit doet

   

  Lees meer over Vlaams opleidingsverlof

  Lees meer over opleidingscheques

 • Praktische info

  Het cursusmateriaal bestaat uit online slides als leidraad tijdens de theoretische lessen en bijzonder veel oefeningen. Deze oefeningen worden zowel klassikaal als via persoonlijke opdrachten opgelost. Als tool wordt Netbeans voorgesteld. Deze is gratis te downloaden en te installeren op elk type PC.

   

  Wie een andere tool wenst te gebruiken kan uiteraard deze installeren op de eigen PC en gebruiken tijdens de les.

 • Wat na deze cursus?

  Deze cursus is de ideale voorbereiding voor Java 2. In deze cursus komen diverse frameworks en geavanceerde Java technieken aan bod.

   

  Bekijk het leertraject van de opleiding ICT programmeren.