Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

KMO-portefeuille

Wat is de KMO-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.

Het Perspectief is als centrum voor volwassenenonderwijs erkend door de Vlaamse overheid. Hierdoor kan je als ondernemer tot 40% korting krijgen op onze opleidingen.

Voor wie is de KMO-portefeuille

Ben je zaakvoerder van een KMO, beoefenaar van een vrij beroep of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Voorwaarden

 • Van zodra een opleiding meer dan 100 euro kost, kan een werkgever gebruik maken van de KMO-portefeuille om een deel van het inschrijvingsgeld te recupereren.
 • De projectaanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding.

Werkwijze

 • Je schrijft je in voor een opleiding bij Het Perspectief. Je betaalt hierbij eerst het volledige bedrag . (Bespreek dus de betalingsmogelijkheden met je werkgever.) Daarna neem je binnen de 5 werkdagen volgend op de eerste lesdag contact op met ons secretariaat.
 • Je registreert jouw KMO op  www.kmo-portefeuille.be. Bij de online registratie zal men vragen om een factuurnummer in te geven. Je noteert daar jouw stamnummer (dit staat bovenaan rechts op het inschrijvingsbulletin). Vergeet niet om ook duidelijk te vermelden over welke te volgen modules het gaat. In sommige gevallen is het ook nodig het instellingsnummer van Het Perspectief in te vullen: dat is DV.O105608.
 • Je dient een projectaanvraag in. Het Perspectief zal deze aanvraag als dienstverlener moeten bevestigen.
 • Jouw onderneming zal een mail ontvangen met de vraag om het eigen aandeel te storten, met andere woorden: de onderneming moet de eigen bijdrage storten in de elektronische portefeuille door middel van een storting aan Sodexo. De Vlaamse overheid zal dan de elektronische portefeuille aanvullen en de onderneming kan dan Het Perspectief betalen met de elektronische portefeuille.
 • Eens het bedrag op onze rekening staat nemen wij contact met je op voor de terugbetaling van het reeds betaalde inschrijvingsbedrag, op jouw rekeningnummer.

P.S. voor boeken en cursusmateriaal kan geen gebruik worden gemaakt van de KMO portefeuille. Indien je een betalingsbewijs wenst mag je dit vragen op het secretariaat waar je bent ingeschreven, de boekhouding zal dit dan voor jou opmaken. Dit is echter nooit een factuur, gezien de school geen BTW nr heeft.

Meer weten?

 

 

 

 

  Inschrijven nieuwsbrief
  Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, interessante tips en weetjes uit Het Perspectief.
  Neen bedankt
  Je kan je op elk moment weer afmelden door te klikken op 'uitschrijven' onderaan elke nieuwsbrief.
  Lees onze privacyverklaring
  Mis niks. Meld je vandaag nog aan.
  ×
  ×