Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Kraamzorg

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij al verzorgende of zorgkundige of begeleider in de kinderopvang, en wil je graag werken in de thuiszorg om daar pas bevallen moeders en hun gezin ondersteunen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Bevallen met kort ziekenhuisverblijf wordt gestimuleerd, een deel van de zorg verschuift hierdoor naar de thuissituatie.  Deze opleiding bereidt je optimaal voor op deze specifieke context.

Als kraamverzorgende sta je in voor de niet-medische zorg. Je helpt bij het huishouden en je zorgt er vooral voor dat het gezin rust en steun krijgt in deze nieuwe fase.

Voorkennis

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je al beschikken over het certificaat/diploma van verzorgende, zorgkundige of begeleider in de kinderopvang.

Wat leer je in de deze opleiding?

De opleiding bestaat uit 4 modules:

Verzorgende aspecten (60 lestijden)
In deze module leer je hoe je de zwangere vrouw, de pas bevallen moeder en de baby ondersteunt bij de persoonlijke zorg. Je observeert en rapporteert regelmatig en je leert samenwerken met de verschillende partners in de zorg voor het gezin.
11 lesdagen op maandag
+ 20u werkplekleren te plannen in onderling overleg.
Psychosociale aspecten (60 lestijden)
In deze module leer je hoe je ondersteuning biedt in de organisatie van het huishouden, in de nieuwe gezinssituatie. Je leert hoe je kan helpen bij de zorg voor alle leden van het gezin. Je staat de pas bevallen moeder en haar gezin op psychosociaal vlak bij. Er wordt speciale aandacht besteed aan kwetsbare gezinnen.
11 lesdagen op maandag
Organisatie van de huishoudelijke taken
(40 lestijden)

Je leert hoe je het huishouden kunt organiseren. Je houdt hierbij optimaal rekening met de wensen en gewoontes van het gezin.
8 lessen (op dinsdagen)
Koken in de praktijk (20 lestijden)
In deze module wordt bijzondere aandacht besteed aan de voeding van de zwangere vrouw. Je gaat effectief aan de slag met een aantal passende recepten.
4 lessen (op donderdagen)

Duur & frequentie

Ben je al verzorgende/zorgkundige?
Dan volg je deze twee modules :

  • Verzorgende aspecten (60u)
  • Psychosociale aspecten (60u)

Ben je al begeleider in de kinderopvang?
Dan volg je deze vier modules :

  • Verzorgende aspecten (60u)
  • Psychosociale aspecten (60u)
  • Organisatie van huishoudelijke taken (40u)
  • Koken in de praktijk (20u)

 

De opleiding kraamzorg gaat door van februari 2021 tot 30 juni 2021. De lessen gaan door op maandag, dinsdag en donderdag. Het aantal lesuren en lesdagen hangt af van het aantal modules die je dient te volgen. Hierbij komen nog 20 uren werkplekleren, die in onderling overleg gepland worden.

 

Interesse?

Ben je al verzorgende/zorgkundige?
Meld je aan via het online formulier en we sturen jou een mail met een uitnodiging om jouw inschrijving te vervolledigen.

Ben je begeleider in de kinderopvang?
Meld je aan via het online formulier en we sturen jou een mail met een uitnodiging om jouw inschrijving te vervolledigen.

 

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, interessante tips en weetjes uit Het Perspectief.
Neen bedankt
Je kan je op elk moment weer afmelden door te klikken op 'uitschrijven' onderaan elke nieuwsbrief.
Lees onze privacyverklaring
Mis niks. Meld je vandaag nog aan.
×
×