Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Voor wie is deze cursus?

Ben je handig en is hout je passie? Werk je graag met scherp gereedschap? Wil je zelf tafels, stoelen, kasten, bedden of bureaus leren maken? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Wat leer je in deze cursus?

In deze module leer je tafels, zitmeubelen en bedden maken. De nadruk zal (in overleg met de leerkracht) op een van de drie komen te liggen.

Bij het maken van tafels, zitmeubelen en bedden staan de proporties in functie van de ergonomie centraal. Je kan aan de slag met massief hout of een combinatie van massief en plaatmateriaal. We bespreken de eigenschappen van de verschillende materialen en houtsoorten in functie van hun doel.

Je werkt in deze module aan één of meerdere concrete projecten. Voorbereiden, plannen, vervaardigen, samenstellen en afwerken, komen in een logische volgorde aan bod. Je handelt volgens een moderne werkwijze, steeds met oog voor kwaliteit en afwerking.

Voorkennis

Om je te kunnen inschrijven moet je al het  certificaat werkvoorbereiding houtbewerking en machinale houtbewerking (160 lestijden) behaald hebben.

Aanbod

Binnenkort verschijnt het aanbod van het schooljaar 2020-2021.
Registreer nu je al op onze wachtlijst en wij brengen je op de hoogte bij het nieuw startmoment.

 • Praktische info

  De module ‘vervaardiging zitmeubelen, tafels en bedden’ (3e jaar meubelmaker) omvat 160 lestijden.

  Je volgt 1 avond per week les.

  Extra kosten bovenop het inschrijvingsgeld:
  Je brengt voor je projecten eigen (nieuwe en niet-gerecycleerde) grondstoffen (hout en/of plaatmateriaal) en beslag mee naar school.

 • Wat na deze cursus?

  Wie de module ‘vervaardiging zitmeubelen, tafels en bedden’ (3e jaar meubelmaker) met succes afrondt, behaalt een nieuw deelcertificaat.

  Daarna kan je starten in het 4e en laatste jaar meubelmaker. Eens je alle modules hebt doorlopen, ontvang je het certificaat van ‘meubelmaker’.

 • Creaties

  Van eenvoudige zaken gemaakt in het begin van cursus tot moeilijkere projecten.