Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Voor wie is deze cursus?

Ben je handig en is hout je passie? Werk je graag met scherp gereedschap? Wil je zelf tafels, stoelen, kasten, bedden of bureaus leren maken? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Wat leer je in deze cursus?

In deze module leer je vrijstaande elementen maken, zoals kasten en bureaus.  Je werkt met massief hout of een combinatie van massief hout en plaatmateriaal. Je kiest de materialen voor hun specifieke eigenschappen. Je voert concrete projecten uit. Je bereidt ze voor, plant, maakt ze, stelt samen en werkt af. En dat allemaal in een logische volgorde. Je werkt op moderne wijze met oog voor kwaliteit en afwerking. Je werkt het project uit met een hedendaagse vormgeving. De nadruk ligt hierbij op de soorten beslagen specifiek voor kasten en bureaus.

Meestal bieden we in deze module twee projecten aan waarbij het ene meer gericht is op het klassiek vervaardigde massief meubel en het tweede meer gericht is op het moderne plaatmeubilair. Beide kunnen ook geïntegreerd in een meer omvattend project aan bod komen. Je kan aan de hand van zelfgemaakte, correct leesbare plannen ook een zelfgekozen project motiveren.

Voorkennis

Om je te kunnen inschrijven moet je al het  certificaat werkvoorbereiding houtbewerking en machinale houtbewerking (160 lestijden) behaald hebben.

Aanbod

Binnenkort verschijnt het aanbod van het schooljaar 2020-2021.
Registreer nu je al op onze wachtlijst en wij brengen je op de hoogte bij het nieuw startmoment.

 • Praktische info

  De module ‘vervaardiging kasten en bureaus‘ (4e jaar meubelmaker) omvat 160 lestijden.

  Je volgt 1 avond per week les.

  Extra kosten bovenop het inschrijvingsgeld:
  Je brengt eigen (nieuwe en niet-gerecycleerde) grondstoffen (hout/plaatmateriaal) en beslag (schroeven/scharnieren/ladegeleiders) mee.

 • Wat na deze cursus?

  Na het succesvol afronden van de laatste module ‘vervaardiging kasten en bureaus’ (4e jaar meubelmaker) behaal je het certificaat van ‘meubelmaker’.

 • Creaties

  Van eenvoudige zaken gemaakt in het begin van cursus tot moeilijkere projecten.