Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

SLO-LIO avondtraject: taalvakken, zaakvakken

SLO-LIO avondtraject voor bachelors en masters

Voor wie is deze opleiding?

In het LIO-traject (Leraar In Opleiding) combineer je jouw job als leraar met de opleiding naar het diploma van leraar secundair onderwijs. Om in aanmerking te komen geef je minstens halftijds les in het officieel erkend onderwijs. Al vanaf de eerste dag dat je voor de klas staat kan je instappen. Er is geen wachtperiode. Je wordt dan ook vanaf de eerste maanden gecoacht op de werkvloer. De inhoud van de opleiding wordt aangepast aan jouw noden als startend leraar.

Opleidingstraject

Deze opleiding is gespreid over 1,5 jaar, waarbij verlenging mogelijk is. Concreet houdt deze opleiding in dat je aan werkplekleren doet op de school waar je bent aangesteld als leraar. Daarnaast kom je naar de les op woensdagavond.
Je verwerft hiermee het diploma van leraar (secundair onderwijs).

Instapvoorwaarde

Voor houders van een diploma hoger onderwijs.

Praktisch info

 • Wanneer?
  Opleiding gespreid over 1,5 jaar
  woensdagavond van 18.00 tot 21.30 u.
  Specifieke vakdidactiek kan afhankelijk van het vak op woensdagnamiddag of een andere avond plaatsvinden.
  Occasioneel aangevuld met een extra avond.
  Kan je je op woensdagavond niet vrij maken, dan kan je niet inschrijven in het LIO-traject. Maar je kan wel steeds deelnemen aan het dag- of avondtraject.
 • Locatie:
  Nonnemeersstraat 15, 9000 Gent
 • Start:
  midden februari 2018

Meer weten?

Raadpleeg de studiegids LIO

Inschrijven

We werken graag een traject uit op maat voor jou. Daarom is een intakegesprek nodig. Je kan hiervoor een afspraak maken met Elke De Muynck.
Praktische info over inschrijven.

 • Infosessie

  Denk je eraan om leraar te worden? Kom dan zeker eens langs op één van onze infosessies want je krijgt er alle informatie in verband met de SLO opleidingen. Opstarten kan in september of februari.

 • Vrijstellingen

  Het is mogelijk om vrijstellingen aan te vragen voor de specifieke lerarenopleiding op basis van eerdere studies of eerdere werkervaring.g.

 • Intake

  We werken graag een traject op maat voor je uit. Voordat je je inschrijft, leren we je dan ook graag kennen via een intake.

 • Hoe kan je inschrijven?

  Waar en wanneer kan je inschrijven? Wat breng je mee? Hoe verloopt de betaling? Lees hier alle praktische info om jouw inschrijving vlot te laten verlopen.