Hair & Beauty ** 15++https://api.perspectief.gent/index.php?schooljaar=2018-2019&zichtbaar=1&semester=2&content=33600&gebruikersnaam=api_perspect&wachtwoord=mX5-2NQwWEj@D_E++
Voetverzorging/Pedicure

Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Voetverzorging/Pedicure

Voor wie is deze cursus?

Voor wie zelfstandig voetverzorger/pedicure of schoonheidsspecialist wil worden.

Wat leer je in de deze cursus?

Om het certificaat van voetverzorger te behalen moeten 2 opleidingsonderdelen gevolgd worden. Deze bestaan elk uit 3 modules. Wie daarna de vervolgmodule ‘specialisatie voetverzorging’ volgt bekomt het eindcertificaat van zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.

Deel 1 Pedicure: basis voetverzorging

Module 1: Basiskennis voetverzorging

Dit is het theoretisch onderdeel van de cursus voetverzorging. In deze module verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van voetverzorging. Je leert ook hoe je een behandelingsplan moet invullen om een nagelverzorging uit te voeren.

Module 2: Initiatie voet- en nagelverzorging

In deze module leer je een eenvoudig behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een elementaire voetverzorging. Je leert eveneens de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging uitvoeren, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van de nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel
aanpassen aan de invloeden ervan op de nagel. Alle nieuwe lessen worden voorafgegaan door een demo van de lesgever.

Module 3: Elementaire voetverzorgingstechnieken

In deze module leer je een behandelingsplan invullen voor het uitvoeren van een nagelverzorging. Je leert een nagelverzorging uit te voeren, zowel manueel als met apparatuur. Je leert een voetmassage geven en de techniek ter voorkoming van het ingroeien van de nagels. Je leert een behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel en huid en hun anomalieën, van lichaam stelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten. Je leert een behandeling flexibel aanpassen naargelang de invloeden ervan op de nagel.
Ook communicatievaardigheden en deontologie worden bijgebracht in het kader van het ontvangen van een klant.
Alle nieuwe lessen worden voorafgegaan door een demo van de lesgever.

 


Deel 2 Pedicure: vervolg voetverzorging

In het 2de deel van de opleiding zelfstandig voetverzorging (3 modules) specialiseer je je in algemene verbandtechnieken, nagelregulatie, orthoplastie, diabetische voet, …

Module 1: Aanvullende technologie voetverzorging

Dit is het theoretisch onderdeel van de cursus voetverzorging. In deze module leer je een behandelingsplan opmaken voor het uitvoeren van een volledige voetverzorging. Je leert ook de verschillende mogelijkheden voor het uitvoeren van een voetverzorging, met of zonder apparaten, op basis van kennis over de voet, voet anomalieën, lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen en materialen.

Module 2: Aanvullende voet- en nagelverzorging

In deze module leer je een behandelingsplan opmaken en het zelfstandig uitvoeren van een aangepaste voetverzorging bij klanten. Je leert verbanden aanbrengen. Je leert ook de behandeling aanpassen aan de invloeden ervan op de voet. Ook communicatievaardigheden en deontologie worden bijgebracht met het oog op het ontvangen van een klant.
Alle nieuwe lessen worden voorafgegaan door een demo van de lesgever.

Module 3 : Bijzondere voetverzorgingstechnieken

In deze module leer je de specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader voetverzorging. Je leert ook de behandeling waar nodig aan te passen. Ook communicatievaardigheden en deontologie worden bijgebracht in het kader van het ontvangen van de klant. Alle nieuwe lessen worden voorafgegaan door een demo van de lesgever.

Voorkennis?

Voor de basisopleiding heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Inschrijven

We werken graag een traject op maat voor je uit. Voordat je je inschrijft, leren we je dan ook graag kennen via een intakegesprek. Kom zeker eens langs op het secretariaat tijdens onze openingsuren.

Aanbod

CursusDagInfoStartEindeLocatieUurPrijs
Aanvullende technologie voetverzorging - praktijkMaWo104/02/1926/06/19GENT - Godshuizenlaan18.30 - 22.00240
Aanvullende technologie voetverzorging, aanvullende voet- en nagelverzorging, bijzondere voetverzorgingstechniekenMa+Wo204/02/1926/06/19GENT - Godshuizenlaan18.30 - 22.00240
 • Praktische info

  Benodigdheden/aankoop studentenpakket:
  Voor de theorie module moet je alleen de syllabus aankopen t.w.v. +/- €10

  Voor de praktijk:

  • Aankoop schort, éénmalig aan te kopen voor alle modules.
  • Aankoop van enkele basis zaken (Kleenex, watten, apotheekproducten, handdoeken…)  t.w.v. +/- €15
  • Het pedicure/basispakket (tangen e.a.) is op school ter beschikking en mag zonder enige vergoeding gebruikt worden.

  Modellen:

  Voor de praktijkmodule wordt er gewerkt met modellen. Data en aantal wordt de eerste les meegedeeld. Deze modellen betalen een vergoeding van €8. Een model voor het examen is gratis.

  Wanneer je het moeilijk hebt om modellen te vinden kan je altijd beroep doen op de modellen die zich bij de school aanbieden.

 • Wat na deze cursus?

  Je ontvangt een deelcertificaat voor elk van de 6 modules van de cursus pedicure/voetverzorger.

  Daarna kan je je inschrijven voor de vervolgmodule “gespecialiseerde technieken voetverzorger/pedicure” om het eindcertificaat ‘zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger’ te behalen.

  Of je kan na deze module ook nog tal van andere onderdelen van de beauty opleiding volgen.

 • Ook interessant voor jou

  Wist je dat Het Perspectief ook trainingen aanbiedt voor wie zich wil professionaliseren?

  Ontdek ons aanbod trainingen voor professionals

cat:
Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, interessante tips en weetjes uit Het Perspectief.
Neen bedankt
Je kan je op elk moment weer afmelden door te klikken op 'uitschrijven' onderaan elke nieuwsbrief.
Lees onze privacyverklaring
Mis niks. Meld je vandaag nog aan.
×
×