Zoek cursussen
Vul één of meerdere velden in

Vrijstellingen SLO

Studieduurverkorting via vrijstellingen

Op basis van eerdere studies of eerdere werkervaring kan je vrijstellingen aanvragen voor de specifieke lerarenopleiding. Met het oog op studieduurverkorting kan je een vrijstelling aanvragen voor die opleidingsonderdelen waarvoor je al over voldoende aantoonbare competenties beschikt. Een vrijstelling krijgen voor een opleidingsonderdeel betekent dat je dat opleidingsonderdeel of een deel ervan niet hoeft te volgen. In sommige gevallen kunnen cursisten ook een gedifferentieerde taak krijgen.

Eerdere studies kunnen meetellen in het kader van eerder verworven kwalificaties (EVK). Kwalificaties door vroegere studies kunnen zijn: diploma’s, creditbewijzen, …

Eerdere praktijkervaring kan meetellen als een eerder verworven competentie (EVC). De competenties die je door beroep of werk verworven hebt, kunnen overeenkomen met de competenties die aangeleerd worden in (bepaalde opleidingsonderdelen van) de lerarenopleiding. Je kan dan worden vrijgesteld voor deze elders verworven competenties voor een opleidingsonderdeel of een deel ervan wanneer je werkervaring kan voorleggen die op gebied van niveau, inhoud en omvang  in voldoende mate overeenstemt met het opleidingsonderdeel waarvoor je een vrijstelling aanvraagt. Deze ervaring situeert zich bij voorkeur binnen een schoolse context, het onderwijsveld.

Raadpleeg de handleiding vrijstellingsprocedure.

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, interessante tips en weetjes uit Het Perspectief.
Neen bedankt
Je kan je op elk moment weer afmelden door te klikken op 'uitschrijven' onderaan elke nieuwsbrief.
Lees onze privacyverklaring
Mis niks. Meld je vandaag nog aan.
×
×